Pinsamt för socialdemokraterna

Nu är det bekräftat att förtalskampanjen mot Fredrik Reinfeldt inte handlar om någonting annat än ett grovt felsteg från någon på socialdemokraternas partihögkvarter. Det uppger SVT.

Mycket pinsamt i upptakten av en valrörelse där partisekreterare Marita Ulvskog tydligt förkunnat att partiet ska behålla makten i en tuff valkampanj genom rent spel.

Ulvskog har uppenbarligen inte lyckats sprida det budkskapet tillräckligt bra internt. Det ska bli mycket intressant att höra hur hon kommer att förklara detta senare ikväll. Kommer någon enskild person att hängas ut eller tar hon och partiet på sig ansvaret?

Oavsett hur bra eller dåligt budskapet gått fram internt så borde detta inte spela någon roll. Det är en oerhört stor skillnad om det hade handlat om en sosse som suttit hemma på kammaren och mailat till höger och vänster, men nu handlar det om mail skickade från huvudkontoret.

I alla företag som är någorlunda seriösa så finns det en policy för hur man använder sig av företagets brevpapper eller sin e-postadress.

Sveriges största politiska parti bör ha detsamma, om inte annat är det nog dags att skaffa en.

Andra bloggar om: , , , ,