När kommer nästa guld?

Med sex dagar kvar har Sverige redan gjort sitt bästa vinter-OS sedan 1988 i Calgary.

Lyckas truppen dra hem två guld till, vilket jag inte tror är omöjligt, så får vi gå tillbaka ända till St Moritz 1948 för att hitta det enda konkurrerande mästerskapet.

Os

De absolut hetaste kandidaterna att plocka dessa guld tror jag är morgondagens skidsprinters. Om Björn Lind lyckats konservera formen kan jag inte se vem som ska snuva honom på guldet och på damsidan finns det flera svenska kandidater till guldet.

Anna-Carin Olofsson genomför ett jojo-OS vilket skulle innebära uppåt igen med chans på medaljer i mass-starten, men guldet är jag mer tveksam till nu än för en vecka sedan.

Anja har varit en självklar guldkanditat både före och i början av OS, men efter gårdagens tolfteplats i Super-G är jag inte lika säker längre. Jag hoppas jag har fel, men det ser inte ut som om hon är riktigt i balans. Guldfebern har kanske slagit till i takt med att chanserna till det efterlängtade guldet försvinner en efter en.

Update:

Efter att just nu, tisdag kväll, ha sett André Pops intervju med Anja så tar jag tillbaka min misstanke om obalans. Hon har till synes bearbetat färdigt sin besvikelse.

Dessutom kanske jag har glömt bort en svensk medaljkandidat – morgondagens utropstecken kanske heter Terese Borsén. Är hon släkt med Jarl Borsén förresten?

Andra bloggar om: ,