Vänstern har fel fokus

Det sargade Vänsterpartiet startar i dag sin partikongress i Göteborg.

Förspelet hos vänsterpartister, och andra vänstersympatisörer, verkar mer handla om media och borgerligheten än om partiets egna problem och politik.

Kalle Larsson, riksdagsledamot : "Jag har för avsikt att direkt från plats rapportera mina intryck av det
som i media beskrivs vara en ödeskongress för partiet. Själv känner jag
mig relativt lugn inför sådana påståenden"

Att media bryr sig om partiet ska de vara glada över. Att det sedan handlar om en, för partiet, mindre smickrande bevakning finns det ingen annan än partiet och dess medlemmar att skylla på.

De senaste årens kommunistdebatt runt Lars Ohly och alla de avhopp som har skett är tacksamma händelser att rapportera om oavsett parti.

Kalle Larsson och andra Ohlyister borde ta mer fasta på den kritik som kom från tretton ledande partikamrater i början av veckan.

Det sägs att debattartikeln är en repris på något som presenterades redan för några år sedan. Det är inget argument att vifta bort kritiken, snarare tvärtom.

Inför partikongressen finns löften om miljardsatsningar och skattehöjningar med på agendan som är precis lika ohederliga att gå till val på som Bo Lundgrens löften om gigantiska skattesänkningar i förra valet.

Under de senaste åren har Lars Ohly trots alla problem lyckats att samla kogressmedlemmar runt omkring sig som kommer att bifalla de ohederliga och orealistiska förslagen.

I SVT i morse sa Ohly att målsättningen inför höstens val är att som lägst uppnå föregående valresultat på 8,3%.

För vårt lands bästa hoppas jag att svenska folket synar Vänsterpartiets politik och istället ger dom rött kort ut ur riksdagen. Sedan tror jag nog att de hankar sig kvar, men på en betydligt lägre nivå än 8,3%.

Partiet har fokus inställt på borgerligheten, media och en egen politik som går ut på att lura väljare med förslag som är orealistiska och ohederliga.