KD rör till begreppen

Det verkar som om Göran Hägglund & co i kd tittar mycket på TV3 och kanal5 – kanalerna där de hemska nannyprogrammen står som spön i backen.

Den service som partiet igår föreslog på DN Debatt finns redan i landets kommuner och deras sociala verksamhet i form av rådgivning och stöd till barnfamiljer.

Det hela handlar om en flirt med begreppen – att locka väljare inom en grupp i samhället som normalt sett inte är kristdemokrater.

Nanny
Problemet är bara att många av de familjer som redan idag skulle kunna söka den hjälp som finns gör inte detta. Familjerna själva ser inte de problem som finns så tydligt som de borde göra. Det är här dagis, skola och andra personer i familjens närhet spelar en betydande roll för att uppmärksamma problemen och hjälpa familjen till den hjälp som finns.

När det handlar om de nannyprogram som går på TV så tror jag personligen inte att detta handlar om "riktiga" familjer med verkliga problem. Även om exhibitionismen har gått långt i vårt samhälle har jag mycket svårt att tro på vad som visas på TV.

Som sagt; de familjer som verkligen behöver hjälp kan redan få den, men vet inte om var den finns eller så vågar dom helt enkelt inte söka hjälpen i ren okunskap för vad det innebär.

Det kan säkert behövas större resurser i vissa fall, men att införa någon form av anspelning på dåliga TV-program känns inte aktuell.

Låt supernannys spela upp sina regiserade skådespel i tv och överlåt till expertisen  att hjälpa verkligt utsatta familjer.

Andra bloggar om: , , , ,