Englands värsta motståndare

Det är bara att konstatera – Englands svåraste motståndare i fotbolls-VM är varken Sverige eller någon annan nation.

Det är engelska journalister och förbundskaptenen Svennis själv som står för motståndet, eller försämrade förutsättningar kanske man ska kalla det.

Den här gången handlar det inte om otrohet. Nu har han blivit lurad av några fejkade arabiska shejker att avslöja diverse saker både om sin egen framtid och om David Beckham.

England är ett märkligt land där man kämpar så hårt för att sätta dit fotbollslandslagets förbundskapten 5 månader innan VM i Tyskland.

Svennis är en märkligt naiv person som utanför fotbollscoachandet totalt verkar ha tappat förståndet. Hans fotbollsmeriter sedan början av 80-talet går inte att ifrågasätta, men bilden av en trygg och sansad värmlänning som har koll på saker och ting har falerat sedan han tillträdde som Englands förbundskapten.

Detta har självfallet skett väl ackompanjerad av brittiska journalister, men han borde ju ha lärt sig vid det här laget. Tyvärr kan man nog inte vara så lättlurad i hans nuvarande roll.

En gång i tiden, före Lars-Tommy, hoppades jag på Svennis som svensk förbundskapten. Han har gjort europeiska topplag av IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria och inte minst Lazio. Han har dessutom suttit som engelsk förbundskapten sedan 2001 och fört landet till sitt tredje raka slutspel.

Nu vet jag inte längre. Vad skulle Svennis tillföra ett svenskt landslag av idag? Det han har kunnat lära portugisiska, italienska och engelska individualister tror jag inte att han behöver lära svenska landslagsmän. Det kan dom redan och det kan förresten nästan alla fotbollsspelare på toppnivå idag. Detta visade inte minst Grekland vid EM 2002.

Ska han göra det tror jag att det krävs en tid efter förbundskapteneriet i England och då kanske han rent av är för gammal för jobbet. Dessutom ska Lagerbäck lämna sin plats först också, något han inte lär göra de närmaste åren om det stora fiaskot inte inträffar i Tyskland till sommaren.

Dessutom är frågan om han vill lämna det goda livet ute i fotbollseuropa för sitt gamla kalla hemland?

Update:

Robert Laul i samma ämne.

Andra bloggar om: ,