Boorken har väckt tigrarna

Det har inte funnits så mycket att glädjas åt som gammal Brynäs-fan den här vintern. Det har det i och för sig inte gjort på ganska många år nu.

Nu verkar det dock som om Leif Boork har lyckats väcka de gamla gubbarna till liv. Femte raka segern på hemmais ikväll när de slog Färjestad med 4-3 efter förlängning. Lager klättrar upp på slutspelsplats för första gången på evigheter.

Det är klart att det skulle vara roligt med en slutspelsplats, även om dom väl där skulle bli strykpåse till något av dom bästa lagen.

Avståndet mellan dom bästa och dom sämre lagen växer succesivt i Elitserien i hockey, precis så som sker i dom flesta stora sporter både i Sverige och andra länder.

Ser man på fotbollen så finns det i nästan alla stora Champions League-länder bara 3-4-5 lag som har en rimlig möjlighet att vinna ligan:

England: Chelsea, Manchester United, Arsenal och Liverpool (!)
Spanien: Real Madrid, Barcelona, Valencia
Italien: Inter, Milan, Juventus

Sedan sker det givetvis då och då att någon annan förening lyckas, men det tillhör undantagen.

Det är just dess undantagen som lyfter intresset. Vem är intresserad av samma vinnare år efter år? Intresset blir då lidande.

Trots formtoppen tror jag dock inte att Brynäs tillhör något av dessa trevliga undantag varken i år eller under överskådlig framtid.

Andra bloggar om: , , , , ,