Adam Alsings upprättelse?

Jag har alltid gillat honom.

Han har i många avseenden varit en föregångare i svensk TV, men han har egentligen aldrig fått den credit för jobbet som borde varit given. Den har istället killar som Christian Luuk plockat upp och skickligt förvaltat.

Adam Alsing har de senaste 15 åren varit mannen bakom de första stapplande stegen inom många nya områden i TV-Sverige. Adamalsing

Han var först med dejtingprogram (Tur i kärlek & Casanova). Han var först med en modern tappning av talkshows i svensk TV (Adam). Han uppdaterade de aktuella paneldiskussionerna (Måndagsklubben). Han gjorde Big Brother till en succé när han själv gick in och producerade och har nu senast hörts i radion under ett antal år där han också har tagit sig fram och förnyat på obruten mark.

Jag påstår inte att allt han gjort på något vis varit lysande televison i världsklass, men han har öppnat dörrar som andra personer och program sedan kunnat sparka in.

Efter x-antal år förvisad till TV3 och Kanal 5 gör han nu comeback i TV4 och tar över "Jeopardy" efter Härenstam. Han ska dessutom göra ett program varje fredag under våren som heter "100 %".

Det har snackats om varför vi inte har en daglig talkshow a’la Letterman eller Leno i Sverige. Det finns några som har försökt och misslyckats, alternativ inte fått tillräckligt med tid. Det senaste katastrofala exemplet är en hypernervös Fredrik Virtanen i TV8 med sitt "Studio Virtanen".

Jag tror att en av dom få som, med rätt resurser och förtroende, skulle ro en sådan show iland är Adam Alsing.

Och ikväll har hans gamla program "Big Brother" premiär. Kultureliten jublar…

Andra bloggar om: , , ,