Varför Laila Freivalds?

Vad är det som gör att Laila Freivalds fortsätter att vara den elaka symbolen för det svenska misslyckandet efter tsunami-katastrofen?

Hon har precis som många andra begått misstag som med rätta ska kritiseras men ingen annan, inte ens Göran Persson, får så mycket skit som hon. Hans Dahlgren fick, enligt min uppfattning, hårdare kritik i kommissionens rapport men om honom pratar ingen om uppsägning.

Kan någon förklara för mig kravet på varför just hon och ingen annan ska avgå?

Kulturbloggen skriver i samma ämne – "Vem kastar första stenen?". Där skrivs bland annat att en hemsida (sparkafreivalds.nu) har startats för att samla namnunderskrifter för att Laila Freivalds ska avgå. Vem som står bakom listan framgår inte mer tydligt än att "den här kampanjen består av en brokig grupp människor med olika
bakgrund, olika åldrar, både kvinnor och män, från olika delar av
Sverige och med åsikter som spänner över hela det politiska spektrumet."

Ministrar i vårt land avskedas av sin chef statsministern, genom en misstroendeförklaring i riksdagen eller i nästa val genom att rösta bort nuvarande regering. Minstrar i vårt land avskedas inte genom insamling av namnunderskrifter, varken på en hemsida eller en snöblöt A4-sida på Sergels Torg.