Dagens skämt: Henke Larsson till AIK

SVT text skriver att AIK ger sig in i kampen om Henke Larsson signatur när han återvänder hem till Sverige i sommar.

Sportchefen Stefan Söderberg säger att det vore tjänstefel att inte försöka få honom till föreningen.

Så långt kan jag möjligtvis hålla mig för skratt, men när Söderberg säger att "vi hoppas att Henke lockas av tanken att spela med Johan Mjällby igen" så vet jag inte riktigt om det är på allvar han uttalar sig.Henke

Tror AIK att en spelare som just nu är lagkamrat med Ronaldinho, Eto’o, Deco och Xavi skulle lockas till klubben med ytterligare spel tillsammans med en knäskadad Johan Mjällby?

All respekt till Johan Mjällby för vad han tidigare har presterat på planen, men han är en föredetting som jag inte i min vildaste fantasi kan tänka mig locka en Henke Larsson som tänker sig fortsätta i landslaget även efter VM i Tyskland.

Han flyttar hem till Sverige för att bosätta sig det nybyggda huset utanför Helsingborg. På sin höjd skulle det teoretiskt vara tänkbart att han pendlade till Göteborg.

Hans gamla landslagskollega Patrik Andersson uttalade sig igår om att Henke, precis som han själv, flyttar hem med en tanke – familjen i centrum – och att han inte tror att Henke ens skulle kunna tänka sig att pendla till Malmö för spel i MFF.

Allt annat än spel i HIF efter VM vore en stor överraskning.

AIK kan sluta drömma om Henke.

Vill han trappa ner så väljer han moderklubben Högaborg, inte AIK.