Krogstopp i Linköping

Det damallsvenska laget Linköpings FC har förbjudit alla sina spelare att under säsong besöka krogen.

Linköpings-tränaren Michael Bornehav säger:

"Tycker man att damallsvenskan går att kombinera med krogbesök…då kan man lika gärna spela i korpen."

Ett mycket märkligt beslut som kanske kan tyckas vettigt och sunt ur rent hälsoperspektiv – en elitidrottare ska inte ränna på krogen och supa varje helg. Teoretiskt kan jag möjligtvis hålla med, men rent praktiskt kan inte en tränare och en klubbledning förbjuda sina spelare att gå på krogen så länge det inte handlar om direkta problem som en följd av detta.

Precis som en anställd på vilket företag som helst så handlar det även i sportens värld om ett personligt ansvar att vara i den formen att man klarar av sin uppgift på ett bra sätt. Vilket företag skulle komma på tanken att förbjuda sina anställda att gå på krogen?

Hur gör Linköpings FC om ett gäng av spelarna har fest hemma en lördagskväll och super till det? Räknas detta också in eller handlar det bara om att någon/några spelare råkat vara lite för glada/fulla vid något tillfälle?

En seriöst satsande person vet själv vad som är möjligt och inte för att uppnå sina mål vare sig det handlar om yrkeslivet eller damfotboll i Linköping. Klarar man själv inte av dom gränsdragningarna så är också risken att de seriösa målsättningarna inte blir mer än drömmar.