Berättelsen om min löpning del 2

Träningsupplägget

Förutom första halvåret 2019 (då jag fick träningsprogram av Kenth Svensson) har jag lagt upp och utvecklat min träning på egen hand. Från beslut om maraton till första lopp och till SUB4. Det jag kan säga är att jag vänder mig emot träningsprogram för att springa maraton som är på 16-20 veckor som ofta är vanligt. Förutsättningarna för att inte behöva mer än så är att du redan har löptränat att bra tag och i alla fall sprungit några halvmaror. Min uppfattning är att man inför sin första mara behöver ha löptränat regelbundet i 3-4 år och sprungit halvmaran på ner emot 2 timmar. Själv hade jag löptränat regelbundet i 4,5 år när jag sprang min första mara i New York 2015. När jag för första gången sprang under 4 timmar året efter hade jag 5 år och 4 månader av regelbunden löpträning i kroppen och hade sprungit halvmaraton under 2 timmar ett flertal gånger. Alla är olika men jag tror inte att jag är unik utan att det kräver längre tid än vad man tror och vad många påstår för att springa Marathon.