Berättelsen om min löpning del 1

I sju avsnitt har jag skrivit om min löpning 2010-2020 och här är första delen

Hur började det

Jag hade ju sprungit innan men inte på många år och det var nog många som trodde att det var snack den här gången också och att det handlade om en 40-årskris. Det började i liten omfattning hösten 2010 med skadekänningar i ett knä. Och sedan på nytt igen från april 2011. Målet då var att kunna springa milen under 60 minuter senast 30 juni. Det klarade jag av att träna mig till när jag 22 juni sprang på 54 minuter. Nästa mål var mitt första lopp i livet när jag skulle springa Kretsloppet under 55 minuter. Det var en nervös dag men målet klarades av med 52:11 som resultat. Detta efter bara fem löprundor från mitten på juli till mitten på september på grund av nya knäproblem.