Socialdemokraternas brist på visioner är gammal

En och en halv vecka efter valet är det många som analyserar sina partiers framgångar och nederlag. Socialdemokraterna gick framåt men förlorade makten efter 8 år! Deras analys kommer säkert men det finns redan andra som har åsikter om detta. På DN Debatt fanns för några dagar sedan Reformisternas syn på detta.

Under Magdalena Anderssons ledning har Socialdemokraterna blivit bra på att ringa in samhällsproblemen – men partiet är sämre på att presentera lösningar. Valmanifestet var löst skrivet utan tydlig finansiering. Kompetens och SD-motstånd räcker inte som argument för väljarna, vi måste våga ta konflikt om den ekonomiska politiken, skriver S-föreningen Reformisterna.

min tolkning är att dom tycker partiet saknar visioner om hur Sverige ska byggas starkare och det kan jag skriva under på men det är samtidigt inget nytt problem. 2006 förlorade man makten till Alliansen på grund av detta (så här skrev jag ett drygt år före det valet)och nu efter 8 år gör man det till Kristerssons regeringsalternativ (hur det nu kommer att se ut i verkligheten). Nu är bristen på visioner inte unikt för Socialdemokraterna men det blir extra tydligt för dom. Den här bristen är också huvudorsaken till framgångarna för Sverigedemookraterna. Det krävs tillräckligt bra idéer om framtiden för att knäcka deras segertåg. Om det inte sker är risken stor att dom är största parti om 4 år.

”Blogghubb” ”Casono”