Bollar som lockar med miljoner

Jag tror att det var någon gång i slutet av 1980-talet som den stora skandalen skedde i svensk statstelevision när Tommy Engstrand och Bengt Bedrup, tillsammans med kameramännen, lyckades schabbla till premiären av Lotto-dragningen i TV.
En av bollarna rullade fram men numret visades aldrig och programledarna läste inte upp det. Fullkomlig förvirring och den tidens skandalrubriker i alla tidningar dagen efter.
Själva spelet Lotto hade nog funnits sedan början av 80-talet och har ända sedan dess hållit greppet kvar i olika former.
Vi har sedan dess gått ifrån statligt monopol i en ganska sluten värld till öppenhet och konkurrens. Även på spelområdet är det idag en helt annan och mycket friare marknad där internet helt slog undan monopolets ben.
Spel på sport, spel på hästar, spel på casino och även Lotto finns det många alternativ att välja bland idag.
Från början har jag nog varit en spelare som lagt tid och energi på fotboll och andra sportspel. Det var alltid lika spännande och med förväntan som man bänkade sig framför Tipsextra på lördagarna för att se hur ens stryktips och spel på olika odds gick. Det har aldrig blivit några stora vinster där och någonstans har mitt intresse mer övergått till att försöka få till en storvinst på mer lotteribetonade spel som exempelvis Lotto.
Visst kan man även där lägga ner själ och hjärta i att sätta ihop den perfekta raden, som man sedan ivrigt sitter och väntar in med dagens resultat och vinsttabell, men det går precis lika bra att slumpa fram sina rader och helt hoppas på att turen är med en just den dagen. Dessutom är det ju faktiskt så att vinstsummorna, när man väl vinner, är så enormt mycket större här än i så många av alla de mer kunskapsbetonade spel som finns att lägga sin tid på.
Till helgen är det dags att sätta hoppet till att ha prickat in rätt rad igen.