Så mycket bättre 2016 ser bra ut till 6/7-delar

Under senaste veckan har TV4 efterhand presenterat årets deltagare i Så mycket bättre 2016.

Först ut var Jill Johnson och om henne har jag mycket goda tankar. Inte minst efter hennes två säsonger av Jills veranda som jag tror har lyft både hennes anseende och skapat en helt annan bild av countrymusiken för många i Sverige. Hon är stabil och hennes tolkningar av de andra låtar kommer att bli grymma.

Sedan presenterades Freddie Wadling vilket kanske är den största enskilda överraskningen i år för mig. En artist med en enorm karisma och en röst som sticker ut. Här kommer vi att få höra avskalade tolkningar med gåshudskänsla!

freddie-wadling

Danny Saucedo kommer från generation Idol och har skapat sig en egen karriär på stabil grund. Något tveksam till hur han kommer att lyckas tolka andra artisters låtar men i grunden en kompetent artist.

Från mitten av 90-talet kommer ledmotivet till Lisa Ekdahls artisteri i många svenskars öron med låten “Vem vet”. Vid sidan om den har hon gjort mycket annat bra själv även om hon inte befunnit sig i strålkastarljuset på det viset som hon en gång gjorde. Hon kommer att göra nervkittlande versioner av de andra artisternas låtar.

Weeping Willows var ledmotivet för mig under några år av uppbrott och vemod i slutet av 90-talet. Magnus Carlsons röst fick mig att genomlida och genomleva den här perioden. Här kommer det utan tvekan att skapas magi!

Little Jinder är en relativt ny bekantskap för mig det senaste halvåret och jag har fastnat för hennes röst och musik som är modern svensk pop på stabil grund. Här har vi en potentiell efterträdare till September (Petra Marklund) och Miriam Bryant som en artist som får sitt breda folkliga genombrott.

jinder

Till sist förväntade jag mig en riktigt stor stjärna att toppa ovan nämnda sex artister med. Kanske Per Gessle/Marie Fredriksson eller Lars Winnerbäck. Håkan Hellström, Mauro Scocco, Peter Lemarc och Ulf Lundell är drömartister men tyvärr inte sannolika någon gång.

Istället för en stor stjärna att toppa med så presenterar TV4 Tommy Nilsson av alla möjliga val i artistsverige!

Visst har han gjort några okej låtar men inte var det den stora stjärnan jag hade förväntat mig precis. Antiklimax och låga förväntningar på honom.

Vid sidan om denna den sista artisten är det ändå till 6/7-delar en bra samling artister som ska underhålla oss under hösten. Ser särskilt fram emot Freddie Wadling, Magnus Carlson och Little Jinder!