Barack Hussein Obama – levande måltavla

En av frågorna, när Barack Obama idag installeras som USA:s 44:e president, är hur lång bit han kommer att gå längs gatorna i Washington. Om han gör en pliktskyldig bit eller om han väljer att traska vidare en längre stund.

Oavsett vilket så har jag, en dag som för många är hoppets och vändpunktens dag, en stark känsla av oro för hur länge det dröjer innan någon gör ett allvarligt försök att eliminera Barack Obama genom att helt sonika ta livet av honom.

Det handlar om en minst lika stor risk för ett attentat signerat en amerikansk ensam galning eller vit makt-grupp som att det idag, under själva installationen, skulle handla om ett attentat av någon utländsk terrorgrupp. De har säkert helt andra målsättningar senare.

Precis som många andra hoppas jag på en stor förändring med Obama. Att hatet mot USA kan minska något och att han lyckas neutralisera och isolera olika terrorhot runt om i världen som ridit på en hatvåg de senaste åren.

Barack-obama

Det jag främst ser fram emot idag är hans tal. Sedan kommer vardagen och det lär bli en ganska bister och tuff sådan för Barack Obama. Jag hoppas att han inte tvingas göra avkall på för mycket av sin vilja att förändra.

Förutsättningen för allt detta är dock att det inte ges utrymme för någon galning att släcka det stora hoppet.

Relaterat i media:

Dn Dn Dn Svd Svd Svd Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,
Intressant.se