Nu blir jag aktiv Kristdemokrat #blogg100

Uppdatering 2 april:

Idag är en annan dag. En dag när man inte skämtar om så allvarliga saker som att bli aktiv medlem i Kristdemokraterna.

Trots en av dom bästa partiledarna så kommer det aldrig att hända. Det får vara förbehållet personer som Marcus Birro och Lars Adaktusson…

– – – – –

Som trogna följare av den här bloggen mycket väl vet så har jag under ett antal års tid haft tankar på att engagera mig politiskt i ett parti.

Vid vart och ett av dessa tillfällen har jag landat i att fortsätta stå utanför partipolitiken med argumentet att vara oberoende och inte tvingas vara tyst för att det parti jag är medlem i har en annan uppfattning än vad jag har i en sakfråga.

Nu har jag dock, till slut, bestämt mig för att om det ska vara någon rim och reson i det hela måste jag rätta in mig i ledet och bli aktiv i partipolitiken.

Det kommer att ske med Bollebygd som utgångspunkt och partiet jag avser företräda är Kristdemokraterna. Det handlar om att stå upp för att människan har såväl kroppsliga och själsliga som andliga behov där det allra viktigaste är gemenskapen inom familjen.

Jag vill också solidarisera mig med de svaga och förtryckta, sträva efter social rättvisa, utjämna strukturella orättvisor och skapa en rättvis fördelning av samhällets goda. Alla räknas och omfattas av samhällsgemenskapen. Det man även kan kalla för solidaritetsprincipen.

Det är med stor glädje jag blir medlem i det parti som har den absolut skickligaste partiledaren i Göran Hägglund och dessutom en lång rad andra kompetenta företrädare som Mikael Oscarsson, Tuve Skånberg, Inger Johansson och Annelie Enochsson. Dessutom med starka sympatisörer som den alltid lika trovärdige Marcus Birro.

Bild-32

Jag är fullkomligt övertygad om att människor bara måste förstå kraften i kristdemokratin så kommer vi att få 17 procent av rösterna i riksdagsvalet 2014.