Irriterande SMS-reklam från Sector Alarm #blogg100

Jag är kund hos Sector Alarm sedan ett antal år tillbaka.

Det har alltid varit en bra kontakt med dom och en öppen dialog. Men idag blev jag ganska irriterad över ett sms som dök upp i min mobil:

photo

 

För det första blir jag irriterad över att få reklam i ett SMS.

Jag blir dessutom extremt irriterad över att jag ska svara på detta SMS om jag inte vill bli kontaktad om erbjudandet.

Dessutom framgår det inte vem som är avsändare av meddelandet. Är det Sector Alarm eller är det Vardia Försäkring?

Ett mail till Vardia och ett till Sector med mina frågor gick iväg. Jag undrar om det är Sector som sålt min kontaktinformation till Vardia, om det nu är Vardia som är avsändare, eller om jag har sagt ja till Sector att dom får använda mitt mobilnummer för reklam.

Jag får ett snabbt svar från Martin Norsebäck på Vardia som klart och tydligt förklarar att det är Sector Alarm som står som avsändare:

Sms:et kommer från Sector Alarm och har som syfte att informera om ett samarbete. Vardia och Sector Alarm har tecknat ett trygghetssamarbete där Vardias villaförsäkringskunder får ta del av ett förmånligt larmavtal från Sector Alarm samt att Sector Alarms kunder får ta del av förmånligt försäkringserbjudande från Vardia.

Från Sector har jag fortfarande inte hört ett ljud och jag förväntar mig att när dom hör av sig har svar på ett antal olika frågor:

Anser man att det är okej att skicka ut så otydliga SMS där avsändare inte framgår?

Är det verkligen okej att det är upp till mottagaren, som inte bett om någon information, måste svara om man inte är intresserad?

Har jag som larmkund hos Sector Alarm verkligen givit mitt godkännande att använda det mobilnummer jag lämnat ifrån mig i syfte att vara kontaktnummer för larmavtalet, också nyttjas i reklamsyfte?

Jag väntar med spänning på deras svar.

Det är dessutom inte speciellt bra för deras samarbetspartner Vardia Försäkring att figurera i otydliga reklamsyften via SMS.