Obligatorisk läsning: Den sjuka historien om Västlänken

Jag var ganska glad över beskedet i veckan om järnvägsutbyggnaden Mölnlycke-Bollebygd med fortsättning till Borås senare.

Men när jag idag läst “Miljarderna rullar med Västlänken” som finns i dagens GP (ej på nätet men kan läsas här) så känns det som betydligt mindre meningsfullt i den stora helheten som snarare tycks handla om en kohandel politiker emellan och där ingen tycks ha ett underlag med tillförlitlig grund för någonting av allt som detta handlar om.

Trängselavgifter, tunnlar och allt annat som ska fixa en bättre infrastruktur är en enda stor soppa och Socialdemokraterna bär det allra tyngsta ansvaret för detta vansinne som omgående borde stoppas för att göras om till något som verkligen är vettigt.

Aftonbladet och andra tidningar har den senaste tiden lyft fram ett antal olika fall där våra skattepengar används i sammanhang som kan diskuteras, men detta är ett slöseri med bindel framför ögonen som ingen har en aning om konsekvenserna av och där så många sannolikt håller varandra om ryggen att tidigare affärer i Göteborg de senaste åren kommer att kunna ses som en liten piss i Rosenlundskanalen.