Amningspsykos

Jag är med på grunden. Att en mamma ammar sitt barn är något positivt.

Men om det av någon orsak inte fungerar så är det inte hela världen. Både barnet och mamman mår garanterat bättre av att då snarast övergå till ersättning istället.

Att konstatera hur brittiska barn som har ammats under hela uppväxten är smartare än sina oammade kompisar är intressant i sig, men det säger ingenting om helheten och är därmed just bara ett konstaterande som visar vilken möjlighet som ska utnyttjas – om det går.

Jag är fullkomligt övertygad om att det finns så många andra faktorer som fördummar och påverkar våra barn i betydligt högre utsträckning än om de har ammats eller inte.

Nu kommer detta givetvis att användas av alla amningsfascister, från BVC och BB till mödrar som ammar sina barn på gränsen till tonåren, och slänga ett dåligt samvete rakt i ansiktet på alla som av någon orsak inte vill eller kan amma. Hur bra är det för barnen?

Någonstans så bygger barnens intelligens också på hur intelligenta deras föräldrar är och om deras val är förnuftiga så tror jag också att barnen mår mycket bättre.

Andra bloggar om , , , ,

Bloggurat