Horribel och främlingsfientlig dom mot Magnus Hedman

Det går att ha många åsikter på Magnus Hedman och hur han har hanterat livet efter karriären.

Men det har inte med saken att göra när han idag har blivit dömd för sexköp trots att han inte har betalt några pengar för sex. I alla fall kan inte hovrätten, lika lite som tingsrätten, bevisa detta. Men till skillnad mot tingsrätten så anser hovrätten ändå att det är bevisat att Hedman är skyldig:

Hovrätten framhåller att det inte bevisats att Magnus Hedman betalat några pengar men anser ändå, till skillnad mot tingsrätten, att han måste ha förstått att de kvinnor som följde med till lägenheten var prostituerade. Kvinnorna hade utmanande klädsel, sminkning och talade engelska med kraftig brytning. Enligt domstolen borde Hedman ha insett att kvinnorna kunde vara betalda eskortflickor.

"Genom att ha samlag med en av dem har mannen tagit en medveten risk och han ska därmed dömas för köp av sexuell tjänst" skriver hovrätten.

Här borde alltså Hedman ha reagerat på kvinnornas utseende och att de talade engelska med kraftig brytning.

Ja, ni läser rätt. Han borde minsann ha varit på sin vakt i umgänget med kvinnor som talar dålig engelska.

Det är ett rent rasistiskt, eller i vart fall främlingsfientligt, uttalande från hovrätten som baserat på sina egna fördomar om hur kvinnor som säljer sex ska se ut och att om de dessutom inte kan prata engelska på ett vettigt vis utom rimlig tvivel måste vara horor.

Att det inte har gått att bevisa att någon sex har köpts för pengar spelar ingen roll. Kvinnorna uppfyllde ju alla tecken i hovrättens lista för att klassificeras som prostituerade.