Moderaternas fallhöjd börjar bli svindlande

För alla moderater runt om i landet är det självfallet glädjande att tillhöra ett parti som opinionsmässigt går som tåget och som dessutom har en partiledare och statsminister som har ett enormt stort förtroende hos svenska folket.

Det är dit man har strävat och olika omständigheter gör att de just nu står på en stadigare grund än vad partiet någonsin har gjort.

Omständigheterna stavas både egna förtjänster men också en gråzon bestående av det socialdemokratiska sönderfallet efter valet. 

Men ett alltför hög svansföring nu kan visa sig förödande när Socialdemokraterna och oppositionen börjar visa någon form av ordning igen.

Nu tror jag inte att Moderaterna frångår en redan uppsatt långsiktig strategi som säkerligen finns, men det skulle inte vara första gången som enorma framgångar skulle lyckas rucka på en redan uppsatt plan.

Om partiet har som mål att vara det samhällsbärande parti man uttalat sig att vilja bli så har man nu en enorm möjlighet till detta när motståndet ser ut som det nu gör.

Samtidigt har man några allianskollegors kräftgång att också ta hänsyn till i sammanhanget och just det kan visa sig vara nog så bekymmersamt alldeles oavsett det egna partiets framgångar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tycker om det här inlägget så kan du gilla bloggen på Facebook_logo_fan_pages_large eller kanske uppmuntra mig på Flattr Flattr this