Facebook-lyckan sprider sig som ringar på vattnet

I alla fall är det vad man kan få för sig mellan varven.

Människor har aldrig uttryckt så mycket lycka i ord så lättvindigt som det som sker på Facebook.

Om bara 10 procent av det positiva ord som skrivs där skulle uttryckas genom att uttala dessa till samma personer så skulle världen vara en bättre plats.

Även om jag reagerar över statusuppdateringar som i allt för hög utsträckning uttrycker en lycka som snarare tyder på lyckopiller av något slag, än att det skulle vara äkta fläckfritt lyckligt liv, så är det ändå så att bara det faktum att vi svenskar har börjat våga visa känslor ett så stort framsteg att jag, om än motvilligt i vissa fall, har överseende med denna ständiga lycka i överflöd.

Jag rekommenderar dock en del att börja fundera över vilken bild som faktiskt blir resultatet av alla rosenskimrande statusuppdateringar vecka efter vecka. Är det verkligen sannolikt att livet kan vara så infernaliskt lyckligt hela tiden?

Lite större nyanser ökar också trovärdigheten i själva lyckan som sprids.

Men som sagt; bättre lycka än olycka och i det stora hela sprider det ringar på vattnet som gör att fler vågar vara lite mer generösa gentemot som omgivning.

Facebook har öppnat upp ett helt nytt sätt för gemene man att kommunicera i vardagen och att den vägen vilja och våga dela med sig av glädjeämnen i livet kan, i rätt proportioner, aldrig någonsin vara fel.

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se