Årets “influensa” heter narkolepsi

Förra året vid den här tiden accelererade skriverierna om den nya influensan och hur hela det svenska samhället skulle kollapsa under höstens första, andra och kanske tredje våg av influensa.

Vi skulle massvaccineras och många gjorde också detta. Jag var en av många som gjorde det bara för att alla påstod att jag riskerade andra människors liv om jag inte gjorde det.

Idag ångrar jag mig, men jag gör det inte för att jag är rädd för narkolepsi.

Just narkolepsi är nu detta års augusti-nyhet relaterat till den nya influensan. För i Finland har man nämligen upptäckt ovanligt många fall av narkolepsi bland barn som fått influensavaccinet Pandemrix.

Det handlar om hela 14 misstänkta fall av narkolepsi.

Känner ni igen antalet som man börjar skrämmas med?

Om några veckor kommer vi att prata narkolepsi vid varenda frukostbord och födelsedagskalas. Vi kommer att kontrollera att våra barn inte somnar ovanligt snabbt, i konstiga ställningar och att deras nattsömn är dålig.

Årets influensa heter helt enkelt narkolepsi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , Intressant.se