Robyn briljerar på Body talk pt 1

Jag vet att det är många som stör sig på den där besserwisser-aktiga lite lillgamla tjejen som Robyn var redan när hon slog igenom för snart 15 år sedan. Just det har av någon orsak kommit i vägen för bedömningen av hennes musik i de breda folklagren.

För mig har hon varit en fantastisk artist och en ganska unik svensk sådan ända sedan debutalbumet.

Hon slog igenom ungefär samtidigt som Spice Girls och det var under den tiden mycket snack om girlpower. Spice Girls var konstruerad sådan, men jag tyckte redan då att om det är någon som kan bära det epitetet så var det Robyn. jag tycker fortfarande att hon med råge lever upp till den benämningen.

Hon har hela karriären, inte alltid frivilligt, gått sin egen väg och inte tagit skit från en massa skivbolags-människor och annat bransch-folk.

 
Robyn-2010-press-photo

Hon har gått sin egen väg och hon fortsätter att göra så även nu när vi skriver 2010. I dagarna har hon släppt det första av tre album detta år.

Body talk pt 1 är ett mycket starkt album med åtta låtar på 30 minuter. Bäst är Dancing on my own och Dancehall queen och jag ser redan fram emot de kommande två albumen.

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se