Bjästa-fallet fortsätter att förstumma

Det är verkligen med en total brist på verklighetsuppfattning som den våldtäktsdömde "Oskar" och hans föräldrar nu anmäler Uppdrag Gransknings reportage om händelserna i Bjästa med den drabbade flickan "Louise".

Man hävdar att SVT inte har dolt bilder från den blogg som "Oskars" bror drev, i syfte att försvara misstankarna, tillräckligt noga så att den istället enkelt har kunnat identifieras och därmed kunde man hitta namn, telefonnummer och mailadress till "Oskar", något som lett till enorma mängder samtal och mail med hot och andra otrevligheter.

Vidare hävdar man att det gick att känna igen "Oskar" från de filmklipp från skolavslutningen i
kyrkan och att det gick att identifiera honom genom en ljudinspelning
som gjordes när "Oskar" erkände brottet, trots den röstförvrängning som
har gjorts. Att också namnet på samhället, Bjästa, uppgavs flera gånger i
programet, gör att familjen lätt blivit identifierad
.

Avslutningsvis så säger familjen att orsaken till att "Oskar" inte fick komma hem från den slutna ungdomsvårdsanstalt som han behandlats på, och istället omhändertogs enligt LVU, beror på "allt skriveri i media"

De första delarna av deras kritik, om SVT:s ovarsamma maskering av "Oskar" och hans bror är bara det, i relation till vad "Louise" har tvingats genomlida, rent skrattretande. Efter att man själva varit med och underblåst en hetsjakt på själva offret så anser man nu att uppmärksamheten av sonens och deras eget agerande ska fortsätta skönmålas.

Det sista om att omhändertagandet på skärtorsdagen skulle bero på uppmärksamheten i media är så enormt okunnigt och fullkomligt felaktigt att man då inser en gnutta mer om varför "Oskar" blivit som han är.

Med föräldrar som inte har en större respekt och förmåga att känna in situationen, och dessutom få för sig att deras son omhändertas enligt LVU pga media, är egentligen bara sorgligt och säger det mesta.

Ett LVU sker när en frivillig överenskommelse om lämpliga åtgärder inte har accepterats av vare sig barnet själv eller vårdnadshavare. Visst kan uppmärksamheten spela in en liten gnutta i det hela men i grunden handlar det om en bedömning av en så stor problematik att inget annat var möjligt. I detta spelar inte media någon avgörande roll. Detta är grundat långt tidigare och bottnar i begångna brott, pojken själv och hans föräldrars förmåga.

Andra bloggar om: , , , ,
Intressant.se