Alliansen ska inte konfrontera Miljöpartiet i onödan

Jag lyssnade delvis gårdagens budgetdebatt från riksdagen.

Det jag kan konstatera, utan att värdera alliansens budget, är att man ska undvika att konfrontera Miljöpartiet i valrörelsen. För det handlar inte bara om Maria Wetterstrand, och en till politiken återkommande Gustav Fridolin, utan även om Mikaela Valtersson.

I de delar av debatten jag lyssnade på fullkomligt pulvriserade Mikaela Valtersson sina alliansmotståndare retoriskt. Det var inte så att hon hade rätt i sak, men humorn och perspektivet på sig själv och sina motståndares argumentation var helt överlägsen.

Där är ytterligare ett miljöpartistiskt namn att inte konfrontera i onödan i den här valrörelsen. Fokus ska fortsätta att ligga på Socialdemokraterna och det betydligt mer stukade och ifrågasatta Vänsterpartiet.

Miljöpartiet är det farligaste kortet i den rödgröna leken.

Det går aldrig att veta var man har det partiet och vad Miljöpartiet gör i ett skarpt läge efter valet om regeringsfrågan balanserar på ett sverigedemokratiskt mandat är helt öppet. I så fall kommer Maria Wetterstrand, Mikaela Valtersson och dom andra miljöpartisterna att sitta i en guldsits.

Men innan dess ska onödig konfrontation med partiet undvikas.

Andra bloggar om , , , , , Intressant.se