Elisabet Höglund eget personliga ansvar

Det är något år sedan som hon sa upp sig från SVT eftersom hon ansåg att det där hade erbjudits henne för lite stimulans och för få utvecklingsmöjligheter.

Hon hade då en, i mitt tycke, aningen märklig syn på vad det var som hon borde ha fått göra:

Min önskan har varit att få ett eget program, och
det tycker jag inte är ett speciellt stort krav

För en utomstående bedömare låter det som ett
synnerligen stort krav att ställa. Det handlade snarare om att Höglund
verkade ha mycket höga tankar om sig själv och vad som var rimligt att
begära.

Efter detta har hon fått lite strålkastarljus i förra årets Lets dance på TV4 och sedan i höstas figurerat i deras Förkväll tillsammans med Yvonne Ryding och Carin da Silva. Detta uppdrag verkar nu vara till ända och Elisabet Höglund mår dåligt.

Hennes syn på saken är att hon fått slita alldeles för mycket och att hennes ambitioner har varit högre än vad övriga inblandades har varit.

Bland andra är snarare synen på det hela den att Elisabet Höglund inte har lyckats vara en i gänget och dra programmet åt det håll som varit tanken.

Visst, hon är den enda journalisten som varit delaktig i programmet. Men Förkväll kan knappast anses vara ett program vars ambition någonsin har utstrålat gediget journalistiskt hantverk och det borde nog en person med Höglund egen uttalade höga kompetens ha insett på förhand.

Min reflektion är att hon själv kanske borde ta sig en funderare just över sitt eget personliga ansvar i att hon gång efter annan känner att hennes kompetens är överlägsen övriga personer men att hon aldrig kommer dit hon vill.

Det kan inte varje gång vara alla andras fel och deras oförmåga att anpassa sig till henne.

Andra bloggar om: , , , , ,
Intressant.se