Våld är våld är våld

Att man som 70-åring kan ta ett bötesstraff för en örfil på en 13-åring är en sak.

Att hans pensionärskollegor går man ur huse för att ge sitt stöd till honom är betydligt mer gåtfullt.

Att det ens finns någon som anser att en örfil från en vuxen man på ett barn är rätt är helt obegripligt.

Om vi, med ett gäng pensionärer i spetsen, legitimerar vad som har hänt så kommer det att skicka ut en signal till dessa ungdomar om att det är helt okej att klappa till någon som man tycker är spydiga.

Jag har full förståelse för att man blir fullkomligt fly förbannad över att får höra en massa skitsnack och tillmälen från ett gäng ouppfostrade snorvalpar. Men använd ålder och visdom på ett bättre sätt än att lappa till den som kommer närmast.

Det är inte en pensionärsfråga hur detta ska bemötas. Det är ett samhällsproblem som måste bemötas på ett betydligt mer civiliserat sätt än hur Roland Fasth agerade. Spydigheten och ett agerande som gränsar till trakasseri ska hanteras på samma vis som den örfilade 13-åringen gjorde – polisanmäl vad som sker.

Alla som anser att det var bra gjort av Roland Fasth – fundera över om ni hade tyckt samma sak om det hade handlat om en örfil utdelad av en förälder på sitt eget barn, en man som örfilar sin kvinna eller en kvinna som örfilar sin mamma. Det kan finnas många lägen i de här sammanhangen när man blir fly förbannad, men inte fan ska någon då behöva acceptera att en örfil utdelas!

Det är inget grovt våld det handlar om, men våld är det och våld på en annan människa i ett läge där man själv inte är utsatt för ett hot ska vi väl aldrig acceptera?

Andra bloggar om , , , , , , Intressant.se