Stieg Larssons förbannade miljoner

Det finns inte många andra saker som kan skapa så många konflikter som en människas död och de tvister runt omkring tillgångar som sedan följer.

Att det då sker i fallet med Stieg Larssons postumt intjänade miljoner är inte konstigt alls.

Han sambo under 32 år, Eva Gabrielsson, vill självfallet ha en del av arvet. Hennes problem är dock att det inte finns något som juridiskt binder henne till Stieg Larssons arv. Att ha levt tätt tillsammans i 32 år räcker inte i den meningen. Detta hur mycket man än kan förstå den närhet som dessa två människor har haft under hela sitt vuxna liv.

Finns det inte ett enda papper som säger något annat så hamnar det i händerna på den goda viljan vilket i det här fallet är far och bror till Stieg Larsson som nu utan någon egen insats har blivit mångmiljonärer och sannolikt skrattar hela vägen till banken.

Att det nu ändå, efter många hårda ord, verkar finnas en god vilja som vill ge Eva Gabrielsson en nätt liten summa20 miljoner borde vara tillräckligt för att släppa det hela.

För om så inte sker så är det Eva Gabrielsson själv som kommer att ses som den giriga parten i denna tvist och det är väl inte det hon vill förmodar jag. Och det vill hon väl inte?

För övrigt är jag en av 403 nu levande människor i Sverige som ännu inte läst någon av Stieg Larssons böcker och har därmed inte heller medverkat till att underblåsa denna arvstvist ytterligare.

Andra bloggar om: , , , , , ,