ICA-handlarnas fuskarmentalitet

Vilken butik vi handlar familjens mat i påverkas inte på något vis enbart baserat på lägsta pris. Det är flera andra variabler som är med och styr detta.

Det ska handla om att butiken inbjuder kunden till ett möte där jag inspireras och där det finns ett urval att välja mellan. Det ska också finnas möjlighet att handla med Shop Express när man storhandlar.

Detta gör att storhandlingarna sker på ICA Maxi i Borås och kompletteringarna klaras av på Hemköp hemma i Bollebygd.

En för oss bra kombination som säkerligen hade gått att göra betydligt billigare om vi hade valt ett smalare och sämre billighetsalternativ och nitiskt letat extrapriser. Men så sker inte och det kan kanske ses som lite onödigt, men är så bekvämt ett besök i en livsmedelsaffär nu kan bli.

Trots detta kan jag inte låta bli att reagera över det korkade som ett antal ICA-handlare tycks har gjort när man påpassligt anpassat priserna till en lägre nivå i butiken när PRO:s prisgranskare varit där för att sedan höja dessa efter granskningen.

ICA klarade sig ur köttfärs-skandalen för ett par år sedan genom att centralt, klart och tydligt, ta tag i vad Uppdrag Granskning avslöjade och idag är det ingen, eller väldigt få, som bryr sig om detta vid val av livsmedelsaffär.

Jag säger inte att människor kommer att välja bort ICA för deras PRO-fusk heller. Men nånstans visar det ändå prov på en mentalitet hos många ICA-handlare som verkar gå ut på att sälja sina livsmedel till varje pris även om det kräver lite fusk här och där på olika sätt.

Med tanke på de vinster som, inte minst en rad ICA Maxi-butiker, kan visa upp känns det inte riktigt som om detta borde behövas.

Andra bloggar om , , , , , ,