The Mighty Duck from Hollywood

Jag blir mer och mer övertygad om att Anna Anka inte bara har fått betalt för att delta i en tv-serie. Hon måste dessutom ha fått betalt för att skapa så stora rubriker och diskussioner omkring programmet och hennes person som är möjlig.

Jag kan på rak arm inte komma på när en för alla svenskar mer eller mindre helt okänd svensk har blivit ett så stort samtalsämne efter ett enda avsnitt av en dokusåpa. Det måste vara bra många år sedan.

Hon har lyckats engagera med sin bitchiga framtoning i första avsnittet, med sin Newsmill-artikel och med uttalanden om en politisk karriär. Allt samman borde enligt vissa tas på allvar, men enligt mig och de flesta andra kan man inte ta hennes utspel på allvar.

Exempelvis ger sig Nalin Pekgul in i debatten och ser Anna Ankas text på Newsmill som ett tecken i tiden på något som illustrerar den backlash som jämställdheten drabbats av.

Om man tar henne på allvar kan man se det så, men jag kan inte se att hon och hennes uttalanden skulle kunna vara något som påverkar den utvecklingen negativt.

Snarare tvärtom.

Jag kan köpa resonemanget om att inte tycka synd om Anna Anka och tro att hon mår dåligt, så som jag kanske antydde igår, men att såga hennes katastrofala framtoning och nattsvarta inställning till rollen som kvinna på 2000-talet ser jag inte några som helst problem med.

Snarare tvärtom.

Andra bloggar om , , ,