Aftonbladet ger SD onödiga möjligheter

Ungefär en månad efter det att Aftonbladet publicerade den starkt omdebatterade artikeln av Donald Boström som handlade om misstänkta, men inte bekräftade, israeliska organstölder går man idag ut och talar om varför man inte kommer att ge sverigedemokraterna annonsutrymme och vilka krav man ställer på debattartiklar från partiet:

  • Vi kommer inte att publicera annonser från Sverigedemokraterna.
  • Vi kommer att publicera debatt­artiklar från Sverigedemokraterna efter
    normal redaktionell prövning. Innehåller texten nya uppgifter, nya
    argument, nya frågor? Håller sig texten inom pressetiska och juridiska
    ramar?

Tidningen kommer alltså inte publicera debattartiklar efter normal redaktionell prövning med ovanstående kriterier.

Jag tycker att tidningen var i sin fulla rätt att publicera det man gjorde för en månad sedan även om det fanns mycket i övrigt att önska. Men om det var något som ansågs vara okej för tidningen att sprida baserat på ovanstående krav så tycker jag att det nu handlar om en dans mycket slak lina som ska förhindra sverigedemokraterna att argumentera i tidningen på debattutrymme.

Varför säger tidningen istället inte som det verkligen är? Man vill inte på annonsplats förknippas med sverigedemokraterna. Deras pengar är inte så intressanta att de för samma utrymme som andra partier.

Och om tidningen skulle kravmärkt Donald Boströms dåligt underbyggda artikel på samma vis hade den aldrig fått se dagens ljus.

Jag gillar inte sverigedemokraterna men jag anser inte att den rätta medicinen är att försöka tysta ner partiets argumentation i de publikt största medierna. Deras budskap kommer då istället att sippra ut på fler och mindre ställen där det är mycket svårare att bemöta argumenten och bestrida det fullkomligt horribla i deras politiska budskap.

Hur ska vi annars kunna få tillräckligt många röstberättigade, som vacklar i sin politiska uppfattning, att ge fan i att rösta på ett parti som inte borde få en chans att ta en enda mandat i sveriges riksdag?

Andra bloggar om: , , , , ,