Klamydia i skallen – Marcus Birro, det här håller inte!

Jag utdelar en massa åsikter hela tiden där jag emellanåt tvingas äta upp felaktigheter och inte riktigt är bekväm över vad jag från början har framfört. Men jag står för vad jag skriver och jag kan ändra uppfattning och stå även för detta utan att det går prestige i det hela.

Marcus Birro är en person som spänner mellan ytterligheter i det han skriver. Det kan vara fantastiskt bra, det kan vara stenhård kritik mot de som han anser går för hårt åt honom själv och det kan vara samma mynt som utdelas från honom mot andra.

Ett färskt exempel på detta presterade han igår när han mycket starkt kritiserade fotbollsspelaren Rasmus Bengtsson för hur han hanterat olika klubbar i Europa som är intresserade av att köpa honom från Trelleborg.

Jag har inte någon ingående kunskap om hur eventuella affärsdiskussioner har sett ut och vad som har sagts.

Av Birros text att döma har inte heller han den initierade fakta som borde krävas för att i en av landets största tidningar, och som självutnämnt offer för felaktiga och elaka kommentarer, såga en ung fotbollsspelare jäms efter fotknölarna. Han bara vet hur italienare i allmänhet och Serie A-klubbar i synnerhet reagerar och agerar:

"Jag känner inte Rasmus Bengtsson. Jag känner inte hans agent. Men jag
vet hur en avstängd mobiltelefon inte låter… Jag vet hur stanken av
skit känns. Jag vet att när italienskt fotbollsfolk blir förbannade så
är de ofta i sin fulla rätt."

"Bengtsson och hans agent har låtit Lazio förstå att han vill dit. Han
har sagt fina ord om klubben, staden, serie A. Sedan händer något.
Pengar? Idioti? Klamydia i skallen? Ingen aning."

Ska man förvänta sig att bli tagen på allvar går det inte att stänga ner sin egen blogg var tredje månad och dessutom använda uttryck som han själv hade spytt galla och gråtit ut för om de uttalats om honom själv.

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se