Vi har ingen lokaaal

Det är en god tanke som socialdemokraterna i Stockholm har när de vill öppna ett antal bad och skolor för sommarlovs-verksamhet för barn och ungdomar.

Om de har räknat efter vad kostnaden blir vet jag dock inte. Om det blir en succé bland ungdomarna kan det knappast räcka med ordinarie bemanning på badhusen, vilket direkt ökar skattebetalarna kostnad för kalaset.

Att det finns ett behov att fånga upp, både i Stockholm och på andra ställen, är sant och att det är så här som det kan hanteras är riktigt.

Det finns säkerligen dom som nu kommer att säga att det är fel prioriteringar och att det inte är schysst mot ungdomar som inte vill bada eller gå till fritidsgården och att de resurser som dom istället vill ska gå till något annat inte finns att uppbringa.

Jag tycker inte att den argumentationen håller riktigt. För även om vi alla, eller i alla fall de allra flesta, anser att det är ett vuxenansvar att hålla koll på sina barn och ungdomar så vet vi även att det inte är så jäkla lätt under ett tio veckor långt sommarlov – även om föräldrarna är arbetslösa.

Jag kan se det som ren samhällsnytta att inte ha drivor med sysslolösa ungdomar som driver omkring i förorter och på stan.

Sedan vet jag i och för sig inte hur stor nytta det gör att just badhusen är öppna och även om det skulle vara rätt aktivitet så kan ungdomarna knappast ligga i en pool och skrumpna ihop ett helt sommarlov.

Tanken är god men det kanske krävs något mer raffinerat 2009 för att aktivera och locka bort ifrån potentiellt stök och bus på stadens gator och torg.

Andra bloggar om: , , , ,