Svennis efterträder Lagerbäck senast nästa sommar

Sven-Göran Eriksson har ifrågasatts kraftigt från många håll efter nyheten att han tar ett jobb i Notts County i engelska fjärdedivisionen.

Oavsett om det handlar om smutskastning eller inte så måste det ändå anses uppseendeväckande att han helt plötsligt tar just det här jobbet.

Min egen spontana reaktion på det hela är att det öppnar alla dörrar vidöppna för Svennis, och Tord Grip, att träda in som svenska förbundskaptener så snart blir möjligt eller nödvändigt.

Svennis återvänder till Sverige efter nästan 30 år ute i världen. Cirkeln sluts och han bygger ett nytt svenskt landslag inför VM 2014. I den bästa av världar i alla fall.

Personligen har jag för ganska länge sedan utsett elfsborgstränaren Magnus Haglund till ny förbundskapten efter Lagerbäck. Ett relativt nytt namn som företräder ett lag som spelar en attraktiv fotboll.

Något säger mig dock att det blir ett namn som är betydligt mer inarbetat i fotbollförbundets korridorer. För precis som jag skrev redan i januari så finns det en uppenbar risk att det kommer att satsas på ett tryggt kort som Rolle
Nilsson, Roland Andersson, Hasse Backe eller varför inte en vid det
laget sparkad mexikansk förbundskapten i form av Svenn

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
Intressant.se