Vad har kondomer med EU-valet att göra?

Jag läste Aftonbladets artikel om Rick Falkvinge, och Piratpartiets högkvarter i hans lägenhet, på mobilen igår är jag försökte att få ett galet barn att somna.

Jag vet inte vilket fokus tidningen hade när artikeln skrevs men att den styr in på en rad oväsentligheter, och som dessutom lyfts fram, råder det inte någon tvekan om.

Vid sidan om detta är det en text som beskriver en person som på olika sätt inte riktigt har nått ända fram i livet, men som nu ser ut att få in sitt eget parti in i EU-parlamentet. 

Jag tror att det sätt som Aftonbladet försöker sig på att beskriva Falkvinge, och så ignorant som de etablerade partierna behandlar Piratpartiet, enbart genererar fler sympatier bland människor. Det handlar inte om att diskutera och bemöta sakfrågorna utan att snaska till det lite eller att överseende försöka inbilla folk att integritetsfrågorna inte är så allvarligt hotade som Piratpartiet säger.

Jag tror att både Aftonbladet och de etablerade partierna tänker fel och jag tror inte längre att ett valresultat i nivå med Junilistans 14,5 procent från 2004 är en omöjlighet.

Ett sådant resultat kan vara väckarklockan som krävs för alla andra partier att lyfta upp integritetsfrågorna i tid inför valet till riksdagen nästa år. Om man inte gör det, och tror att Piratpartiet även i det avseendet är ett Junilistan, så gör de ett stort misstag.7l.

Henrik Alexandersson gör en redogörelse för sina ståndpunkter i en rad olika frågor som berör Piratpartiets kärnfrågor. Det visar att det finns en stor dynamik och enorma möjligheter att vara med och forma deras parti bortom EU-valet 7 juni.

För att kunna vara med och konkurrera på stort allvar i riksdagsvalet nästa år så måste den politiska basen bredas och svar på långt många fler frågor än kärnfrågorna, som kommer att ge framgångar i EU-valet, måste presenteras. 

Rick Falkvinge är själv inne på en del av vad som krävs när han, i ett bifall till Isobel, beskriver hur partiet ska går från "nollningsmaskulint" beteende till att det är "färdigskriket. Nu är det dags att förklara för världen, i nyanser och färgrikedom, vad informationspolitik innebär."

Bloggat: Mina moderata karameller, Oscar Swartz, Opassande, Leo Erlandsson, Jinge

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant.se