Det fula och filmande svenska fotbollslandslaget

Sverige förlorar mot Italien i U21-EM och gör det trots att man tagit till metoder som inte brukar förekomma när svenska landslag spelar fotboll.

Det sker genom att spela på ett tufft och fult sätt mot italienarna. Antalet frisparkar som Wernblom drog på sig var många och han lyckades dessutom med den redan på förhand uttalade föresatsen att få italienarnas stora stjärna Balotelli utvisad och han gjorde det genom att filma i samband med en duell. Wernblom erkänner till och med att han ligger kvar och spelar över för att få ut italienaren.

Det där skulle aldrig ha varit ett rött kort. Det skulle inte ens varit gult kort. I alla fall inte till Balotelli utan i så fall till Wernblom för själva filmningen.

Sverige kom rejält ner på jorden efter den upphaussade segermatchen mot Vitryssland. Efter den talades det på fullaste allvar om att det här laget, U21, skulle gå ut och spela våra återstående VM-kvalmatcher i höst. Detta bara för att man skåpade ut ett vitryskt lag som inte presterade något vettigt mer än ett mål.

Om detta är det nya svenska A-landslaget på sikt så tror jag nog att det gäller att slipa till en hel del i hur man vill vinna matcher. Vilka metoder man anser ska vara okej. Är det okej för spelarna, ledarna och de svenska fansen att ett svenskt landslag i fortsättningen filmar till sig utvisningar för motspelare och andra fördelar?

Hur mycket jag än håller på IFK Göteborg och tycker att Pontus Wernblom är en bra spelare så kommer jag aldrig att acceptera att han ska dra på sig den svenska landslagströjan och medvetet spela på ett sätt som innebär att han försöker ge Sverige felaktiga fördelar i matcherna. Det är exakt sådant beteende som vi hatar att se spelare i andra länders landslag ägna sig åt. Inte minst har vi svurit både en och två gånger över hur just italienare filmat till sig fördelar.

Pontus Wernblom behöver slipa till både sin spelstil och sin inställning för att kunna platsa i ett svenskt A-landslag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Intressant.se