Därför lägger jag min EU-röst på Piratpartiet

Jag har funderat fram och tillbaka ett tag nu och har till slut kommit fram till att min röst i EU-valet den 7 juni kommer att hamna hos Piratpartiet.

Den gör det just för att det handlar om ett EU-val där det enligt min mening går att markera på ett annat sätt än vad som är försvarbart att göra i ett riksdagsval. För detta krävs det svar på betydligt bredare front än var Piratpartiet ens är i närheten av att klara och inte ens har ambitionen att göra.

Den enkla men viktiga anledningen är att ge de etablerade partierna en
knäpp på näsan för att de har ignorerat eller slagit dövörat till i ett antal viktiga frågor som
Piratpartiet lyfter och som inget annat parti lyfter upp.

Jag vill helt enkelt genom en röst på Piratpartiet klart och tydligt markera mitt kraftiga missnöje med hur moderater, socialdemokrater, folkpartister, kristdemokrater och centerpartister har klarat av att hantera sitt förtroende från sina egna väljare.

Det kan kanske tyckas en aning enkelspårigt att göra ett val som i så hög utsträckning motiveras som en missnöjesröst. Så har jag själv tidigare tyckt och så ansåg jag när Junilistan seglade upp tll 14 procent för 5 år sedan. Men den här gången kan jag helt enkelt inte bortse ifrån de ohämmade inskränkningar som sker emot vår personliga integritet och våra möjligheter att använda internet som en enorm demokratisk möjlighet.

Min röst den 7 juni kommer att läggas på Piratpartiet. Därmed kan moderaterna eller folkpartiet, de som var mina alternativ, se sig snuvade på min röst i detta val.

Riksdagsvalet nästa år är en helt annan sak. Där står så mycket annat på spel där Piratpartiet inte ens har ett program att ta ställning till vilket i det sammanhanget gör det omöjligt att i dagsläget ge sitt stöd även där.

Uppdatering:

Björn Pedersen på Bloggen Bent har röstat på Piratpartiet och beskriver mycket bra anledningen till detta som till stor del sammanfaller med min syn på saken.

Andra bloggar om att rösta på Piratpartiet: Jerry, Annarkias vardag, Piratpartister.se

Så här röstar du på Piratpartiet

Andra bloggar om Piratpartiet: Rick Falkvinge, Sagor från livbåten, Anna Troberg, Oscar Swartz, Opassande

Andra bloggar om , , , , , , , Intressant.se