Tankar om dagen – torsdag 12 mars 2009

Hemma med barn heldag idag.

En morgon med strålande solsken och en känsla av vår förbyttes successivt till det gamla vanliga grådassiga vädret som vi har haft konstant sedan i oktober. Precis när vi gick ut för en promenad strax före två, med tillhörande inköp av fika och något att läsa, så började det att snöa. Den snön fortsätter fortfarande nu klockan se.

Promenaden blev snabbare och kortare än beräknat med en tjurig 4-åring som tyckte att det var jobbigt med snöflingor i ansiktet.

Samma fyraåring gjorde idag, än en gång, tydligt klart för mig vad som gäller:

Jag bestämmer allting. Det är flickor som bestämmer allt. Milla bestämmer också allting och mamma också. Pojkar bestämmer ingenting.

När jag då försynt frågar om inte jag bestämmer något så säger hon att jag bestämmer lite vilket efter lite mer diskuterande visar sig innebära att jag bestämmer nej och ja.