Leksand är så korkade att klockorna stannar!

Efter en hel säsong där Leksands IF på ett överlägset sätt vann Hockeyallsvenskan gick klubben in i kvalet till Elitserien med stora förhoppningar om att återigen få ta en plats i Elitserien.

Att det skulle bli tufft tror jag säkert att de räknade med, men att börja med tre förluster och ligga sist är givetvis en besvikelse.

Vad gör klubben då? Jo, man sparkar sina tränare Tomas Kempe och Tomas Jonsson!

Hur är det ens möjligt att göra det efter en överlägsen serieseger och mitt i ett kval till Elitserien? Jag anser att klubbledningen underkänner sig själva med stora mått när man tar ett beslut av det här slaget. Att föreningen har förlorat tre raka matcher i kvalet är säkert en kombination av tufft motstånd och en klubb med enorm press på sig att lyckas ta sig upp igen, något som givetvis påverkar både spelare och ledare. Men därifrån till ett så drastiskt beslut är korkat.

Klubbledningen har uppenbarligen inbillat sig att det skulle vara enklare att spela kval till Elitserien än vad matcherna har visat och nu tar man ett beslut som, om det hade funnits missnöje med tränarparet tidigare under säsongen, borde har kommit betydligt tidigare.

Det pratas om kvartalsekonomi inom företagsvärlden, men i den lilla värld som klubbledningen i Leksands IF lever i är ett kvartal som ett ljusår i jämförelse.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant.se