Kokt, grillad eller rökt?

Jag tror att jag slängde ifrån mig en kommentar på Twitter i fredags efter att ha lidit mig igenom det första programmet av "Grillad", SVT:s nya humorsatsning. Det var milt sagt inget bra utan framstod som krystat, tillrättalagt och illa redigerat. Ingen humor av rang där inte.

Trots att jag inte tror att någon upplevde "Grillad" som speciellt roligt, och framför allt inte grovt, så meddelar Claes Malmberg och Lennie Norman nu att de hoppar av programmet för att det, enligt Claes Malmberg, är så otroligt styrt, det är för lite spontanitet, vilket leder
till för lite värme och humor. Det blir en allmän uppvisning i elakhet,
och när det inte finns något liv i det så blir det ganska ointressant
för min del att vara med
.

Det är möjligt att de två herrarna, som deltagare i programmet, upplever det hela annorlunda än vad tittaren gör. Jag kan hålla med om att värmen och humorn saknades, men att det skulle ha varit en uppvisning i elakhet förstår jag inte och om Lennie Norman håller med om detta så är det inget annat än ett tecken på att fan själv har blivit religiös.

Jag skulle gissa att den som ställer upp som "offer" i ett program av det här slaget iskallt räknar med betydligt värre elakheter än det som Per Morberg utsattes för.

Hoppet står nu till Kanal 5 och deras "Roast på Berns" som kommer
senare i vår. Enligt uppgift ska det där ha varit riktigt rå humor av
den rang som Barnkanalen SVT uppenbarligen inte tordes visa upp utan strikt styrning och redigering.

Reblog this post [with Zemanta]