Det gåtfulla stödet för Veronica Wagner

Alla vill på något vis till himmelen och i idrottssammanhang är deltagande i Olympiska Spelen så nära detta man kan komma.

Det är dock få förunnat att nå detta himmelska mål och när man då ratas av landets uttagningskommitté är det inte svårt att förstå besvikelsen över att en lång, lång tid av träning och andra förberedelser inte belönas.

Gymnastiktjejen Veronica Wagner är en av dessa besvikna, den just nu mest högljudda, och jag kan rent personligt förstå varför hon tycker att Stefan Lindbeberg är en stor skit som med sitt och SOK:s beslut stoppar henne.

Det jag däremot har svårt att förstå är den kampanj och det enorma stöd för hennes sak som formligen exploderat den senaste veckan. Jag visste nämligen inte att en svensk gymnastiktjej, och som varit mer eller mindre skadad de senaste tre åren, hade så många supporters.

Utan att skriva ner några eventuella chanser i OS så har jag mycket svårt att rent idrottsligt gå igång och engagera mig över någon som på sin höjd, i sina bästa stunder, kan konkurrera om en tiondeplats i Beijing.

Svenska folket borde vara betydligt mer oroliga över att en rad av våra potentiella medaljhopp till synes har tappat all form och all benägenhet att hålla sig hela med en dryg månad kvar till det att spelen ska starta.

Relaterat:

Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet SvdDn

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se