Tur att juryn kan korrigera folkets dåliga smak

Jag har varit långt ifrån bloggandet i några dagar. Är för närvarande inlåst i källaren för att effektivt och intensivt renovera färdigt den sista delen av vårt hus innan sticksågen och skruvdragaren blir inlåst för lång tid framöver.

Av denna anledning har jag inte bloggat om melodifestivalen.

Även om det inte var någon av mina favoriter, Sanna Nielsen eller Sibel Redzep, som vann i lördags så är det ändå ganska enkelt att konstatera att Charlotte Perrelli förmodligen har större chanser i Belgrad, särskilt som det redan verkar var översållat med ballader i årets tävling.

Några saker som förvånade mig var att Nordman inte fick fler poäng, varken av juryn eller folket, och att den patetiske Christer Sjögren till slut nästan hamnade där han förtjänade även om han borde blivit allra sist. Jag trodde nog också att sverigedemokraterna hade mobiliserat bättre för Nordmans räkning.

Diskussionerna är i full gång om huruvida det är felaktigt att folkets vinnare, Sanna Nielsen, inte är den slutgiltiga vinnaren av hela tjotaballongen. Jag förstår resonemanget samtidigt som det kanske är tur att det finns en jury som kan korrigera de fanclubs och den dåliga smak i övrigt som bevisligen existerar där ute i landet.

BWO då undrar ni kanske, eftersom jag tidigare bloggat om att deras låt skulle vara ett bra val att skicka till Belgrad? Det tycker jag fortfarande, men Perrellis låt har nog ännu större chanser.

Relaterat:

Aftonbladet Svd Dn Svd

Andra bloggar om: , , , Intressant.se