Sju är min siffra

Att anta utmaningar från andra bloggare är jag normalt sett mycket sparsam med men gör ett undantag när Blogge, en av giganterna i den svenska bloggosfären, befaller mig.

Följande sju sanningar om mig avslöjas här och nu:

  1. Just siffran sju är och har av naturliga anledningar alltid, i den mån jag bryr mig, varit min lyckosiffra. Jag är född 700707, fyllde 7 år 770707 och 37 år 070707. Även nollan hade kunnat vara min siffra, men det känns inte lika aktuellt. Att vara en nolla överlåter jag till andra i min omvärld att identifiera sig med.
  2. Jag är en outbildad jävel som med 2 års gymnasieskola, egen drivkraft och intelligens har tagit mig till en position som lagerchef med personalansvar för 25 duktiga medarbetare.
  3. Jag har tjänat alla de pengar som jag har behövt för egen del sedan jag var 13 år. De successivt stegrade inkomsterna har mycket behändigt anpassats till en utgiftsnivå som innebär att det jag tjänar i princip spenderas samma månad. Att tjäna mer pengar är i grunden inte något som har bringat mig en större lycka i livet utan snarare en större trygghet. Marginalerna att, vid oförutsedda händelser, byta ekonomisk riktning har blivit större.
  4. Jag var under hela min uppväxt, och ända fram till för 10 år sedan, alldeles för tillmötesgående,anpasslig och feg för mitt eget bästa i min relation till andra människor. Det här har jag, som jag själv tycker, lyckats slipa till på ett alldeles förträffligt sätt under de senaste 10 åren. Det som inte dödar härdar…
  5. Jag är en kontrollmänniska som vill planera och analysera olika saker för att inte bli överraskad över vad som ligger under nästa sten. Kontrollbehovet har tidigare yttrat sig genom att jag känt mig tvingad att göra det mesta själv för att det ska bli bra. Numera är jag mycket bättre på att överlämna ansvaret till någon annan att göra det nästan lika bra som jag själv hade gjort…
  6. Jag är en stor beundrare av vad andra lyckas prestera inom en rad olika områden. Det kan handla om en fantastisk idrottsprestation som ger mig gåshud, en musikupplevelse som berör mig antingen via uppträdandet eller genom en text som är exakt på pricken så som jag själv velat säga det. Det kan också vara personer som argumenterar för sin sak på ett så briljant sätt att man, även om ens egen uppfattning i den aktuella frågan är annorlunda, ändå inte kan låta bli att bli imponerad så att man faktiskt tvingas tänka ett varv till.
  7. Jag är i grunden en trygghetsmänniska som kan ha svårt att i vissa lägen koppla om tillräckligt snabbt och göra det där helt oväntade. Samtidigt har jag även här blivit betydligt bättre och vet jag att en förändring av något slag måste ske så är det med 100% som jag går in i det. Jag har lärt mig att de flesta förändringar, oavsett hur jobbiga de kan vara för stunden, väldigt ofta blir någonting bättre när man är igenom processen.

Hur avslöjande det är om mig vet jag inte, men det kan kanske ge en något mer nyanserad bild över vem som signerar den här bloggen.

För att nu sätta lite press på fler smaskiga avslöjanden om svenska bloggare skickar jag den här utmaningen vidare till P-O Kjellberg, Emma, Jerry, Schyffert, Marcus Birro och Linda Skugge.

Relaterat:

Blogge Bloggelito

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se