Applåder och visslingar till Jan Björklund

Sedär ja!

Någon som vågar se sanningen i vitögat och inte bara undvika den allra mest självklara lösningen på vårt lands energibehov!

Jan Björklunds debattartikel i dagens DN är välkommen och helt nödvändig. Det förs en global debatt bland annat om hur vi ska kunna minska de förödande växthusgaserna, men i vårt land fortsätter de flesta etablerade partier att sticka huvudet i sanden, precis som de gjort i snart 30 år. 

Bara för någon vecka sedan kom ett förslag från Carin Jämtin om att stänga ytterligare en reaktor efter valet 2010.

Som en hackande gammal skiva måste också påminnas om att flera av våra grannländer har byggt eller ska bygga nya kärnkraftsreaktorer och att vi exempelvis importerar el från Finland som har producerats av deras reaktorer. Vid sidan om detta köper vi också, mig veterligen, fortfarande annan smutsig el från några andra av våra grannländer.

Applåder och visslingar till Jan Björklund och Carl B Hamilton när de idag, som första paret ut, vågar dra upp huvudet ur sanden och på ett realistiskt sätt se hur verkligheten ser ut.

Förhoppningsvis ställer sig resten av alliansen, och så småningom socialdemokraterna exklusive Carin Jämtin, bakom en plan för en utbyggd och förnyad svensk kärnkraft.

Relaterat:

Svd Dn Svd Aftonbladet

 

Andra bloggar om: , , , , , , , , , Intressant.se