Har Adaktusson påverkat Anders Borg?

Vad ska nu sägas om förslaget från Anders Borg och Carl B Hamilton när de vill förändra hur kronofogdemyndigheten hanterar människor som på felaktiga grunder har hamnat i kronofogdens register?

Det är ett bra förslag som säkerligen kommer att hjälpa ett antal oskyldigt utsatta människor. Sedan kan det inte handla om sådär värst många, som vid sidan om Lars Adaktusson, har hamnat i onåd.

För även om han själv skriver att responsen från läsarna blivit kraftig, efter det att han först skrev om saken i oktober, så behöver det inte på något vis innebära att de är oskyldigt utsatta utan faktiskt bara uppfattar sig som oskyldiga.

Det är däremot en billigt vunnen poäng, från Anders Borg och Carl B Hamilton, när de till synes så snabbt replikerar Adaktussons kolumn i Svd den 19 december.

Dock är det inte på grund av Adaktusson som förslaget om ändringen nu kommer. Det är kronofogdemyndigheten själv som sett det orimliga i lagstiftningen och bett Anders Borg om en ändring som han nu har låtit snabbutreda med det resultat som presenterats.

Relaterat:

Svd Dn Svd Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se