Att ge upp jobbet för sin man

Katarina Hultling lämnar sitt jobb på svt-sporten och en av anledningarna som hon anger är att hennes sambo är Albert Svanberg tillika chef på samma sportredaktion.

Hon säger att "jag är inte beredd att riskera att någon tror att jag får göra något för att han är chef" och på frågan om varför det oftast är kvinnan som får ge upp sitt jobb i samband med kärlek på arbetsplatsen säger hon "förstår att genusperspektivet kommer upp men Albert har inte varit med
och tagit det här beslutet. Jag stöttade honom när han fick förfrågan
om att bli chef även om jag redan då visste att det skulle begränsa min
roll på SVT"
.

Hon säger dessutom att Albert är en bra chef som verkligen behövs. Det kan så vara att han upplevs som en bra chef, men han har till min stora förvåning inte lyckats att utveckla tv-sporten på det vis som jag förväntade mig. Albert Svanberg tillförde betydligt mer när han agerade tyckare i sportspegeln och i samband med stora mästerskap.

Det hade kanske varit bättre för Albert att sluta som chef och återvända till det som han är bra på. På köpet skulle vi då slippa utstå Jonas Karlssons tyckande, som alldeles för ofta enbart har som syfte att provocera utan någon balans, och haft kvar en trovärdig kvinnlig sportprogramledare i rutan.

Relaterat:

Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , Intressant.se