Jag är en bättre chef som pappa

Kvinnor drar inte den fördel av sin föräldraroll som män gör. För män ökar möjligheterna att erbjudas chefsjobb när de blivit fäder.

Detta visar en rapport från Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering.

Jag har ingen aning om jag är mer attraktiv på arbetsmarknaden nu när jag är 2-barnspappa än vad jag var för 3 år sedan utan barn, men det jag vet är att jag är en bättre chef nu än vad jag var då.

Jag vet inte heller med säkerhet om det beror på just papparollen, men faktum är att jag med en stabilare tillvaro också har möjlighet att utöva mitt jobb baserat på ett bredare fokus. Detta tror jag inte minst har kommit de anställda tillgodo som själva har barn och som jag är chef över.

För ett av problemen med att för få män tar ut sin föräldraledighet är att de har mossiga chefer som inte ser vinsten i att låta en av deras anställda får en indirekt kompetensutveckling i hemmet.

Det är precis samma mossiga chefer som ser alla föräldralediga mammor som större problem än tillgångar och detta är de delvis själva skuld till genom en gammaldags inställning till vem som ska vara hemma och ansvarar för föräldraledigheten.

Sedan har vi de mödrar som med hull och hår håller i varenda föräldradag de kan komma över och vägrar att dela med sig till sina män. Men det är en annan vinkel på denna fråga…

Relaterat:

Aftonbladet Aftonbladet

IFAU:s rapport

 

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se