Dags för ett nytt Hallelujah med Amanda

Efter förra fredagens fadäs, där juryn lyckades skapa sympati för Andreas Sjöberg så till den milda grad att han samlade telefonröster i massor, är det imorgon dags att en gång för alla skicka hem honom till Malmö!

Juryn väljer idolernas låtar och redan där syns det att man i alla fall inte försöker hjälpa Andreas mer än nödvändigt. Hans andra låt är Gloria Estefans "Conga".

Låtvalet till Amanda är däremot något som redan i förväg känns som en ny höjdpunkt när hon ska framföra Leonard Cohens "Hallelujah".

Det är en låt som givetvis är bra med Cohen, men det är Peter Jöbacks svenska version av den från sitt julalbum "Jag kommer hem igen till jul" som är den jag lyssnat mest till. Där heter den "Decembernatt".

En som överraskade förra veckan var Marie Picasso. Hennes insats i "Weak" höll en trovärdighet som hon inte lyckats med tidigare.

Jag tror och hoppas att Amanda Jenssen tar med sig Marie till finalen i Globen så att vi efter imorgon slipper att se Andreas tillkortakommanden som artist, något annat vore pinsamt. En sångare av god klass är han, men artist blir han aldrig mer än möjligtvis i det där dansbandet som juryn föreslog för ett tag sedan.

Relaterat:

Aftonbladet

 

Andra bloggar om: , , , , ,